Glas Javnosti

TAJNA KAKO DA KNEDLE NE BUDU TVRDE : Otkrivamo trik da bude supa savršena

Hrana
Autor: Glas javnosti

Domaćicama nije teško da pripreme pravu domaću supu, ali ono što se često dešava, čak i onim najiskusnijima, jeste da se knedle ili raspadnu ili ne skuvaju dovoljno, a umeju da budu i tvrde.

Postoji način da ih napravite tako da budu savršene, a u tome će vam, verovali ili ne, pomoći masnoća.

Isprobajte ovaj recept i, verujte nam, sigurno nećete pogrešiti.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 30 g masnoće 
  • 80 g griza
  • 1/3 kašičice soli

Priprema:

Dobro umutite jaje i so, a zatim dodajte ulje, ili istopljeni puter ili mast. Sve sjedinite, a zatim sipajte griz i promešajte. Nemojte dugo mešati, potrebno je samo da se sjedine sastojci. Umočite kašiku u supu, zahvatite malo smese (manje od pola kašičice) i spustite je u supu. Ukoliko želite da knedle budu lepo oblikovane, prebacujte smesu iz jedne kašičice u drugu, a zatim je spuštajte u supu. Nakon toga, supu poklopite i kuvajte je oko pola sata na umerenoj temperaturi. Potrebno je da supa sve vreme vri prenosi 24sedam

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR