Sastojci:
– 2 jaja
– 1 čaša šećera
– 1 čaša griza
– 1 čaša mlevenih oraha
– 1/2 čaše oštrog brašna
– 1/2 čaše ulja
– 1/2 čaše mleka
– 1/2 kašičice cimeta
– 2 jabuke srednje veličine
Priprema:
Jabuke oljuštite, narendajte. U jednoj posudi pomešajte brašno, griz, orahe i cimet.
U veću posudu stavite jaja i šećer pa miksajte ili dobro umutite žicom. Dodajte ulje i sedinite sa smesom, pa zatim dodajte mleko.
Kada ste dobro umutili ulje i mleko, dodajte rendanu jabuku, pa promešajte. Na kraju u smesu dodajte mešavinu preostalih suvih sastojaka i sve sjedinite, piše N1.
Kalup po želji premažite uljem ili maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu u kalup i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Kada se kolač odvoji od ivica kalupa i poprimi lepu zlatnožutu boju, probodite ga čačkalicom ili nožem i ako na njima nema mokrih ostataka testa, kolač je gotov i možete ga izvaditi iz rerne.
Po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno!