Ispržite svinjsko meso, a poslužite sa prženom pršutom i povrćem. Neverovatno ukusno i jednostavno, a kada jednom probate, stalno ćete se vraćati. Gordon je otkrio da se tajna fantastičnog ukusa svinjskog mesa krije u dodavanju belog luka. On ga čini pikantnijim i daje mu blagu hrskavost.
Priprema:
U suv tiganj, koji ste malo posolili, dodajte kukuruz i ljubičasti luk isečen na rebarca. Dok se povrće peče, u drugi tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte meso koje ste prethodno dobro posolili i pobiberili, kao i bogato posuli belim lukom u prahu. Stavite meso u tiganj, dodajte malo putera i ne okrećite dok se jedna strana ne isprži. Okrenite sa druge strane, pa ispržite i nju. Kada su kukuruz i luk lepo prepečeni, dodajte malo maslinovog ulja, kao i kašičicu do dve maslinovog ulja koji ste pomešali sa tucanom paprikom, a zatim dodajte i čeri paradajz koji ste isekli na polovine. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga na tanjir sa ubrusom, da se ocedi. U gotovo povrće dodajte spanać i bosiljak, pa prelijte sirćetom i maslinovim uljem i promešajte. Sklonite povrće sa šporeta, pa tiganj u kojem je bilo meso očistite, i ponovo sipajte maslinovo ulje. Stavite pršutu i pržite je po 15 sekundi sa obe strane. U tanjiru servirajte povrće, preko stavite prženu pršutu, a onda i parče mesa. Ako želite preko dodajte još malo povrća i pršute.
Glas javnosti/M01S