Možete da dodate još neko povrće, kao što su tikvice, ali i mahunarke, kao što je leblebija. Jelo je ukusno kako god da ga spremite, a svideće se svima.
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na kolutove, pa prelijte vodom. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga posolite i ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vreme propržite sitno secakn crni luk, pa kad omekša dodajte i mleveni beli. Posle minuta sipajte paradajz sok. Dodajte brašno, šećer i so, pa promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Krompir procedite, pa kratko ispžite i poređajte u tepsiju. Patlidžan procedite, a zatim ga ispržite u tiganju u kojem se pržio krompir. Poređajte ga preko krompira. Na kraju u istom tiganju izdinstajte i papriku isečenu po želji. Patlidžan i papriku možete da pržite zajedno. Kada omekša dodajte je u tepsiju. Prelijte paradajz sosom, pa promešajte i pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta piše Stvar ukusa
13 min
13 min