Sastojci:
(za 12 osoba)
– 220 g maslaca
– 150 g šećera
– 200 g smeđeg šećera
– 2 jaja
– 420 g brašno
– 1/2 kašičice prašak pecivo
– 1 kašičica soda bikarbona
– 1 kašičica soli
– 2 kašičice vanil šećera
– 350 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni.
Maslac sobne temperature, šećer i smeđi šećer umutite dok ne posvetli.
Dodajte jedno po jedno jaje, pa između svakog dobro umutite, piše N1.
Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i vanil šećer, pa mešajte dok se dobro ne sjedini.
Čokoladu krupno naseckajte i umešajte. Po potrebi malo sačuvati za dekoraciju na vrhu.
Stavljati po jednu do dve kašičice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pazite da ima dovoljno prostora između svakog keksa jer narastu tokom pečenja.
Na vrh svakog keksa utisnute nekoliko komadića čokolade i pecite u rerni između 12 i 14 minuta ili dok ne porumeni.
Nakon pečenja odmah ih premestite na rešetku da se ohlade.
Prijatno!
32 min