Recepti sa tikvicama su uvek popularni, a ako vam je dosadilo da ih pohujete ili pravite druga uobičajena jela, ovaj tart je pravo gastronomsko zadovoljstvo. Sočne tikvice, krckava domaća kora i pikantni parmezan - tart sa tikvicama je lak za pripremu, a ukus je jedinstven.
Sastojci :
- 1 1/2 šolje višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje neslanog putera, hladnog i isečenog na kockice
- 3-4 kašike ledene vode
- 3 srednje tikvice, tanko isečene
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 mali luk, tanko isečenog
- 2 čena belog luka, sitno iseckanog
- 1 šolja iseckanog mocarela sira
- 1/4 šolje rendanog parmezana
- 2 kašike seckanog svežeg bosiljka
- So i biber po ukusu
Recept:
Zagrejte rernu na 190°C. U procesoru za hranu pomešajte brašno i so. Dodajte hladan puter isečen na kockice i mešajte dok smesa ne bude podsećala na krupne mrvice. Postepeno dodajte ledenu vodu, jednu jednu po supenu kašiku, "pulsirajući" u blenderu nakon svakog dodavanja dok testo ne počne da se spaja.
Prebacite testo za slanu tortu sa tikvicama na lagano pobrašnjenu površinu i premesite ga nekoliko puta da se sjedini u glatku loptu. Spljoštite loptu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.
Glas javnosti/M01S