Glas Javnosti

SLANI TART SA TIKVICAMA : Večera koja lagano pada na stomak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Recepti sa tikvicama su uvek popularni, a ako vam je dosadilo da ih pohujete ili pravite druga uobičajena jela, ovaj tart je pravo gastronomsko zadovoljstvo. Sočne tikvice, krckava domaća kora i pikantni parmezan - tart sa tikvicama je lak za pripremu, a ukus je jedinstven.

Sastojci : 

  • 1 1/2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje neslanog putera, hladnog i isečenog na kockice
  • 3-4 kašike ledene vode
  • 3 srednje tikvice, tanko isečene
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 mali luk, tanko isečenog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 1 šolja iseckanog mocarela sira
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike seckanog svežeg bosiljka
  • So i biber po ukusu


Recept
:

Zagrejte rernu na 190°C. U procesoru za hranu pomešajte brašno i so. Dodajte hladan puter isečen na kockice i mešajte dok smesa ne bude podsećala na krupne mrvice. Postepeno dodajte ledenu vodu, jednu jednu po supenu kašiku, "pulsirajući" u blenderu nakon svakog dodavanja dok testo ne počne da se spaja.

Prebacite testo za slanu tortu sa tikvicama na lagano pobrašnjenu površinu i premesite ga nekoliko puta da se sjedini u glatku loptu. Spljoštite loptu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR