Glas Javnosti

Savršena domaća Meksička salata – recepti

Hrana
Autor: Glas javnosti

Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od njenog sastava.

S obzirom na to da uvek uključuje pasulj i kukuruz, kao što smo već napomenuli, veoma je hranljiva i, osim kao salatu, Meksičku salatu možete jesti i kao samostalan obrok, kao, na primer, za posni doručak. Da, s obzirom da se pravi isključivo od, što bi se narodski reklo, klot povrća, Meksička  salata spada i u hrono i u posnu namirnicu - piše Agroinfo.rs.

Sama po sebi, Meksička salata se može kombinovati sa bukvalno bilo čime. Ukoliko se jede za doručak, može se pomešati sa jogurtom ili se jogurt može popiti uz nju, što će, osim pojačavanja njene vrednosti na polju zdravstvenih beneficija, takođe smanjiti ljutinu ukoliko niste preterani ljubitelj.Takođe je Meksička salata sa jogurtom preporučljiva osobama sa osetljivim želucem jer ljutina može iziritirati želudac i organe za varenje, pa će jogurt ublažiti te simptome kako biste uživali u čarima Meksičke salate.

Takođe je veoma popularna kao dodatak kuvanoj ili pečenoj piletini. Ono što ćete primetiti jeste da je Meksička salata najukusnija hladna. Prvenstveno jer je osvežavajuća, a potom i zbog činjenice da, što duže sastojci odstoje tako sjedinjeni, više će ispustiti svoj sok i upiti sok ostalih sastojaka, te će sama Meksička salata dobiti jaču aromu.

Zbog toga ne bi bilo loše da Meksičku salatu pripremite bar pola sata pre serviranja.

Potrebni sastojci:

- Konzerva kukuruza
- Konzerva crvenog pasulja
- Glavica zelene salate
- 2 glavice crvenog luka
- Ljuta papričica
- Kašika meda
- Kašika limunovog soka
- Ulje
- So
Način pripreme:

Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu Meksičke salate na svetu. Sve što je potrebno da uradite jeste da zelenu salatu iseckate ili iščupkate na sitne komade i dodati tanke kolutiće crvenog luka. Ovoj mešavini dodati lepo isceđen kukuruz i crveni pasulj i sve lepo izmešati. Dodati so, ulje, med i limunov sok i lepo izmešati kako bi svi tvrđi sastojci upili bar deo tečnijih, nakon čega salatu posuti mlevenom ili seckanom ljutom papričicom i Meksička salata je spremna za serviranje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR