Glas Javnosti

Domaći recept za SLATKO OD MALINA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.

Nema sumnje da je slatko od malina jedna od omiljenih poslastica u svakom domaćinstvu i veliki broj domaćica uživa u njegovoj pripremi. U ovom tekstu ćemo vam otkriti kako najlakše i najbrže možete napraviti ukusno slatko od malina -prenosi Agroinfo.rs

Ako ste planirali da pravite slatko ove godine, onda je slatko od malina pravi izbor za vas. Uživaćete u njegovom neodoljivom ukusu, ali i u brojnim zdravstvenim blagodetima koje maline imaju na naš organizam.

Da biste napravili slatko od malina, potrebno vam je 1 kg malina koje ste prethodno dobro očistili, 1300 g šećera i 1 čaša vode. Kao što možete videti, u slatko od malina ne ide puno sastojaka, tako da vam neće biti problem da ga sami napravite. U ovaj recept ne ide limun niti dodaci vanile ili bilo kakvi drugi dodaci. Najvažnije je da maline zadrže svoj prirodni miris.

Dakle, kada ste pripremili maline, uzmite jednu šerpu u kojoj ćete kuvati slatko i počnite u nju da ređate prvo jedan red šećera, a zatim jedan red malina i ponavljajte taj proces sve dok ne potrošite sve maline i sav šećer.

Zatim, važno je da se šerpa pokrije i da je ostavite da odstoji nekih 12 sati. Nakon tog vremenskog perioda stavite šerpu na šporet i nalijte vodu u nju, pa možete početi sa kuvanjem vašeg slatkog. Važno je da stavite slatko da se kuva na visokoj temperaturi.

Potrebno je da se slatko tokom kuvanja dovoljno zgusne, a nakon toga možete skloniti šerpu sa šporeta. Skinite penu sa vrha šerpe i prekrijte šerpu krpom koja je čista i vlažna. Kada se slatko u šerpi ohladi, možete ga preručiti u teglice koje ste prethodno pripremili. Naravno, podrazumeva se da teglice budu čiste i da u njima nema ni malo vlage. Kada napunite teglice, stavite preko vrha celofan i vežite gumicom. Tek preko celofana možete staviti poklopac od tegle. Ovo će omogućiti da vaše slatko duže vreme ostane sveže i zadrži svoj neodoljivi ukus.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR