Paradajz čorba je aromatična i punog ukusa, a najbolje od svega je to što se priprema veoma brzo.
Začini, povrće i paradajz, kao glavni sastojci ove čorbe, savršeno će se uklopiti.
Sastojci :
Paradajz zasecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga spustite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice.
Crni i beli luk očistite i isecite sitno.
U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer.
Mešajte dok se sve ne sjedini piše Telegraf
Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok ne omekša. Zatim dodajte začine.
Dok se čorba kuva, tost-hleb isecite na kockice, pa ga začinite po ukusu i stavite u rernu na 180 stepeni nekoliko minuta.
Čorbu služite toplu, pa je dekorišite bosiljkom i stavite malo hrskavih hlepčića.