Glas Javnosti

Savršen RECEPT za mekane, pufnaste princes krofnice koje se tope u ustima

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako volite princes krofne, onda je ovaj recept savršen za vas

Uživaćete u svakom zalogaju!

Sastojci za testo:

- 300 ml vode

- 100 ml ulja
- 140 g brašna

-1 prašak za pecivo

- 4 jaja

Sastojci za fil:

- 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile)

- 1 kesica šlaga

- 1 margarin

Priprema:



Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni da lepo narastu i dobiju lepu zlatnu boju. Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag. Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu hrskave, nemojte ih pokrivati folijom.

BONUS VIDEO: POSNA PROJA SA KISELOM VODOM



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR