Evo kako da napravite ovo predivno meko jogurt pecivo.
Potrebni sastojci:
1 kg brašna
2 dcl mlakog mleka
4 dcl jogurta
40 g svežeg kvasca
2 dcl ulja
1 kašika šećera
2 kašičice soli
200 g margarina
3 jaja (dva žumanca za testo, celo jaje za premazivanje)
200 g sitnog sira
100 g feta sira (ili po izboru fil).
Priprema:
Prvo stavite kvasac da proradi, izmešajte ga sa pola decilitra mlakog mleka (odvojiti od 2dcl gore navedeno), 1 kašikom šećera, 2 kašike brašna.
U posudi izmešajte brašno, so, dodajte nadošli kvasac, ulje, jogurt, mleko i zamesite meko testo. Ostavite ga prekriveno da stoji oko 30 minuta.
Podelite na 4 dela i svaki razvucite u krug, isecite 16 delova, stavite fil uz širi deo testa pa uvijte kiflicu.
Za fil izmešajte sitni sir, fetu, belanca i vrlo malo posolite.
Ređajte na margarinom podmazan pleh, premažite umućenim jajetom i na svaku stavite kockicu margarina. Ostavite oko 10 minuta da stoji dok se rerna zagreva na 200 stepeni i pecite dok ne porumene.
BONUS VIDEO: ŠTRUDLA SA MAKOM I ORASIMA MEKA KAO DUŠA - STARINSKI RECEPT