Jednako su ukusni, a svakoj salati će dati poseban šmek. U zavisnosti koje namirnice izaberete za vašu salatu, tako birajte i preliv
SALATE SA MESOM ILI KROMPIROM
Ako pravite salate sa krompirom ili mesom majonez možete da zamenite prelivom sa krastavcem. On se pravi tako što rendani krastavac pomešate sa mlevenim belim lukom, izdrobljenim feta sirom, sa malo pavlake i seckane mirođije. To sve lepo sjedinite da dobijete glatku smesu i prelijte salatu.
SALATE SA PEČURKAMA
Salate koje sadrže pečurke možete da prelivate jogurtom i mlevenim belim lukom. Ova dva sastojka promešajte, pa posolite i prelijte maslinovim ulje. Opet promešajte i sipajte u salatu.
SALETE OD POVRĆA ILI MESOM
Pomešajte svež sir sa tvrdo kuvanim žumancima, malom količinom kefira i senfom. Dobro sjedinite i sipajte u salatu umesto majoneza.
RUSKA I SALATE SA KRABINIM ŠTAPIĆIMA
Pomešajte pavlaku, soja sos, senf i balzamiku. Ovaj preliv će salati dati poseban šmek, a odlična zamena za majonez
Glas javnosti/Stvar ukusa