Glas Javnosti

RUM, KEKS I ČOKOLADA I NASTAJE LAGANA LETNJA TORTA: Poslastica za sva čula

Hrana
Autor: Glas javnosti

Najljepše poslastice dolaze iz rukom pisanih rokovnika, koji mirišu na različite sastojke, a koje naše bake čuvaju godinama.

Jedna od njih je i hladna torta, idealna za vrele letnje dane, piše Stil.

Potrebni sastojci:

  • 20 komada keksa
  • 250 grama putera
  • 1-3 kašike ruma
  • 0.5 l mleka
  • 300 grama mevenog keksa
  • narandža
  • 100 grama šećera u prahu
  • 3 žumanca
  • 100 grama grožđica
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • dve šlag pene
  • 3 ušećerena pupoljka
  •  



    Priprema:

    Na tepsiju ili tacnu kvadratnog oblika stavljati keks umočen u rum pomešan sa mlekom. Formirati podlogu 4×4 ili 4×5.

    Prvi krem: Omekšati puter i čokoladu te ih umutiti zajedno. Dodati 100 grama šećera u prahu i 3 žumanca.

    Drugi krem: 300 grama mlevenog keksa preliti sa čašom toplog mleka. Dodati isceđenu narandžu, 100 grama grožđica koje su prethodno omekšane u toploj vodi i odvojene od peteljki. Dobro izmešati.

    Oba krema sjediniti blenderom, a potom ih naneti na podlogu od keksa. Dodati umućene šlag pene. Ostaviti u frižider da prenoći. Tortu ukrasiti sa 3 ušećerena pupoljka.

    Nadamo se da ćete uživati u ukusu, pištite nam utiske!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR