Glas Javnosti

RUČAK ZA TILI ČAS : Recept koji će vas oduševiti, za sve ljubitelje piletine

Hrana
Autor: Glas javnosti

Piletina sa kikirikijem koju možete da spremite po vašem receptu i da vide da li ga bolje pripremate od kinske standarde recepture

Možete čak da ga pripremite i kao vegetarijanski obrok tako što ćete piletinu zameniti tofuom, a zatim ga poslužiti preko pirinča, rezanaca ili kinoe.

Sastojci : 

za sos:

  • ½ šolje kremastog putera od kikirikija
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike soja sosa
  • 3 kašike karija 
  • 2 kašike kuvanog paradajza
  • 2 kašike sirćeta (najbolje pirinčanog)
  • 1 kašika svežeg đumbira - izgnječenog 
  • 2 čena belog luka - izgnječenog 
  • 2 kašike crvene tucane paprike

za prženje:

  • 2 kašike maslinovog ulja, podeljeno
  • 1 srednji luk, iseckan na tanke rezance
  • 500 g pilećih prsa bez kostiju  isečenih na kockice oko jedan centimetar
  • 6 šolja seckanog povrća po izboru (kupus, pečurke, paprike, šargarepa, brokoli...)
  • ½ šolje suvo pečenog kikirikija grubo iseckanog
  • ½ šolje seckanog svežeg korijandera ili peršuna
  • pripremljen pirinač za serviranje

Priprema: 

U srednjoj činiji umutite sos od kikiriki putera, meda, soja sosa, karija, paradajza, sirćeta, đumbira, belog luka i tucane paprike dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane.

U velikom voku ili dubokom i velikom nelepljivom tiganju zagrejte jednu kašiku ulja na srednje jakoj vatri.


Dodajte luk i pržite dok ne zamiriše i ne počne da omekšava, oko tri minuta.

Dodajte piletinu i dinstajte, povremeno mešajući, dok se potpuno ne spremi i dok ne iscuri sok, otprilike četiri minuta. Izvadite piletinu i luk iz tiganja i ostavite sa strane piše Telegraf

Dodajte preostalu jednu kašiku ulja, a potom ubacite izmiksano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša, tri do pet minuta, u zavisnosti od odabranog povrća. Vratite piletinu i luk u tiganj.

Sada sipajte pripremljeni sos od kikirikija. Protresite da se ravnomerno prekrije i kuvajte dok se ne zagreje, oko dva minuta.

Ubacite kikiriki i korijander ili peršun i poslužite vruće preko pirinča. Možete da ukrasite tanjir sa još kikirikija i listovima zeleniša po želji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR