za prženje:
- 2 kašike maslinovog ulja, podeljeno
- 1 srednji luk, iseckan na tanke rezance
- 500 g pilećih prsa bez kostiju isečenih na kockice oko jedan centimetar
- 6 šolja seckanog povrća po izboru (kupus, pečurke, paprike, šargarepa, brokoli...)
- ½ šolje suvo pečenog kikirikija grubo iseckanog
- ½ šolje seckanog svežeg korijandera ili peršuna
- pripremljen pirinač za serviranje
Priprema:
U srednjoj činiji umutite sos od kikiriki putera, meda, soja sosa, karija, paradajza, sirćeta, đumbira, belog luka i tucane paprike dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane.
U velikom voku ili dubokom i velikom nelepljivom tiganju zagrejte jednu kašiku ulja na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk i pržite dok ne zamiriše i ne počne da omekšava, oko tri minuta.
Dodajte piletinu i dinstajte, povremeno mešajući, dok se potpuno ne spremi i dok ne iscuri sok, otprilike četiri minuta. Izvadite piletinu i luk iz tiganja i ostavite sa strane piše Telegraf
Dodajte preostalu jednu kašiku ulja, a potom ubacite izmiksano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša, tri do pet minuta, u zavisnosti od odabranog povrća. Vratite piletinu i luk u tiganj.
Sada sipajte pripremljeni sos od kikirikija. Protresite da se ravnomerno prekrije i kuvajte dok se ne zagreje, oko dva minuta.
Ubacite kikiriki i korijander ili peršun i poslužite vruće preko pirinča. Možete da ukrasite tanjir sa još kikirikija i listovima zeleniša po želji.