Glas Javnosti

RUČAK ZA GURMANE KOJI ĆETE OBOŽAVATI : Ide i kobasica sa sastojcima kojima je nemoguće odoleti!

Hrana
Autor: Glas javnosti

U recept se dodaje i povrće poput paprike, jaja i sira. Pravi se od hrskave, pržene slanine i kobasica sa dodatkom začina. Kobasice i ostali sastojci se prže u tiganju u kom se pržila i slanina zbog posebnog šmeka koji ova namirnica daje. Pred kraj prženja dodaje se čedar sir i služi sa avokadom.

Sastojci:

  • 4-6 šnita slanine
  • 4-5 krompira
  • 1/2 šolje iseckanog luka
  • 1/2 šolje iseckane crvene paprike
  • 8-10 kobasica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 4 jaja
  • 1 šolja iseckanog čedar sira
  • 1 avokado
  • malo iseckanog peršuna za ukras
  • malo suvog začina

Propržite slaninu, postepeno zagrevajući tiganj. Kada slanina psotane hrckava, izvadite je i poređajte po ubrusu da se ocedi višak masti. U istom tiganju propržite kobasice sa svih strana, pa ih ostavite na ubrusu da se ocedi višak masti. Dobro operite krompir, pa ga iseckajte na kockice i propržite krompir na srednjoj vatri u istom tiganju. Dodajte so po ukusu. Pržite dok ne poprime zlatno-braon boju i dodajte biber i suvi začin ili drugi začin po ukusu. Ubacite iseckan luk, promešajte i propržite još nekoliko minuta, pa isto to učinite sa paprikom. Potom ubacite u jelo iseckanu slaninu i iseckane kobasice. Napravite prazna kruga u tiganju, pa dodajte jaja, dodajte malo soli i bibera po ukusu, pa prekrijte tiganj poklopcem. Ostavite jelo da se prži dok jaja ne budu gotova, pa pospite izrendan čedar. Pospite jelo iseckanim peršunom i služite sa avokadom.

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR