Počnite sa pravljenjem fila za kolač sa orasima tako što ćete umutiti belanca, postepeno dodajući šećer. Kada dobijete čvrst šne, dodajte brašno i mlevene orahe. Smesu rasporedite po plehu za pečenje obloženom pek papirom, pa pecite na 180°C oko 15 minuta. U odvojenoj posudi umutite belanca, postepeno dodajući šećer. Kada dobijete čvrst šne, dodajte kokosovo brašno. Rasporedite smesu sa kokosovim brašnom po plehu za pečenje obloženim pek papriom, pa pecite na 180°C oko 12-15 minuta. Vodite računa da se ne prepreče. Umutite žumanca i šećer pa kuvajte na pari između 10 i 12 minuta. Ubacite čokoladu za kuvanje, a kada se čokolada istopi, ostavite sa strane da se ohladi. Omekšali puter umutite, pa dodajte u ohlađenu smesu sa čokoladom. Dobro umutite špatulom. Ohlađenu koru sa orasima prepolovite na 2 jednaka dela. Prelijte jednu polovinu sa 20 ml mleka, pa kada kora upije premažite polovinu čokoladnog fila za kolač. Preklopite korom sa kokosovim brašnom, pa i nju prelijte mlekom. Nanesite ostatak čokoladnog fila na kolač, pa prekrijte korom sa orasima. Nju ponovo prelijte sa ostatkom mleka, pa ostavite u frižideru na 1-1,5 sat da se stegne. Umutite šlag od vanile sa mlekom, pa nanesite na kolač. Otopite čokoladu sa puterom, pa je nanesite samo na gornji sloj kolača, sa strane dodajte mlevene orahe. Preporučujemo i vanilice sa čokoladom i kokosom.
Glas javnosti/M01S