Iako možda većina ljudi jede beli hleb, dok se drugi trude da kunzumiraju neki od crnog brašna, najbolje bi ipak bilo da ga sami napravite kako biste bili sigurni da je apsolutno zdrav. Recept koji vam predstavljamo u nastavku podrazumeva pravljenje hleba bez brašna koji je veoma ukusan, zdrav i odličan za sve one koji paze na liniju, a osim toga, odličan je za one koji su na brašno alergični, prenosi Agroinfo.rs
Potrebni sastojci
1) 200 grama pšenice
2) 100 grama ovsenih pahuljica
3) Dve kašike suncokreta
4) Jedna kašika pečenog lana
5) Jedna kašičica šećera i jedna kašika soli
6) 50 ml vode
7) Pola kvasca
Priprema:
- Pšenicu prelijte s pola litra hladne vode i ostavite da odstoji dva dana, a kako ne bi proklijala, povremeno menjajte vodu.
- Nakon toga pšenicu ocedite i sameljite u mašini za meso. Dodajte lan, susam, seme suncokreta i ovsene pahuljice koje ste prethodno potopili u vodu.
- U tu smesu dodajte kvasac koji ste pomešali sa šećerom i vodom.
- Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh za pečenje. Nakon što odstoji pola sata ubacite u rernu i pecite na 220 stepeni.