Kafu pomešajte sa toplom vodom i dobro umutite. U šerpu dodajte mleko, izrendajte koricu limuna, ubacite šećer, pa umutite fil za tortu žicom. Uključite ringlu na srednju temperaturu i kuvajte dok ne provri uz stalno mešanje. U posudu ubacite žumanca i šećer, pa umutite. Dodajte kukuruzni skrob, pa dobro sjedinite sve sastojke. Fil za tortu sipajte u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodajte iseckan puter, pa mešajte dok se ne otopi. Iseckajte banane. Keks umočite u kafu, pa trećinu poređajte po dnu pleha sa pokretnom ivicom. Rasporedite trećinu fila sa skrobom i banana. Radite tako do utroška materijala, a poslednji sloj treba da vam bude fil. Stavite u frižider na 1 sat. Otopite čokoladu na pari pa promešajte sa zagrejanom slatkom pavlakom. Tortu izvadite iz kalupa, pa prelijte čokoladnom glazurom. Ispržite kikiriki, izblendirajte ga na sitne komade i pospite po torti. Ostavite tortu sa bananom i kafom u frižideru na 30 minuta.
Glas javnosti/M01S