Sastojci:
U posudu ubacite šećer, mlevene bademe, prstohvat soli, brašno i promešajte žicom. Izblendirajte zajedno sa iseckanim puterom. U smesu dodajte jaje, promešajte, pa sjedinite i napravite prhko testo za tart rukama. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. U šerpu ubacite jaje i šećer pa umutite žicom. Dodajte esktrakt od vanile, mlevene bademe i brašno, dobro umutite, pa kuvajte na laganijoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodajte iseckan puter, pa sjedinite sastojke. Smesu za premaz izlijte u posudu, prekrijte prozirnom folijom tako da u potpunosti dodiruje gornji sloj i ostavite da strane. Testo za tart razvijte oklagijom, pa prekrijte dno pleha i manji deo ivice. Utisnite smesu za premaz, pa pecite tart na 160°C 35 minuta. Iseckajte belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom, pa otopite na pari. Prelijte tart pa ubacite u frižider na 15 minuta. Predlažemo i osvežavajući limun tart.
Glas javnosti/M01S