Glas Javnosti

RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK: Lovačke šnicle

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jednostavan recept za lovačke šnicle.

Sastojci:

– 4 svinjske šnicle (oko 150-200 g svaka)


– 2 kašike maslaca

– 1 veliki crni luk, sitno naseckan

– 200 g šampinjona, seckanih na listiće

– 1 čaša crnog vina

– 200 ml pileće supe ili vode

– 2 kašike brašna

– so i biber, po ukusu

– svež peršun, za posluživanje

Priprema:

Prvo, pripremite šnicle tako što ćete ih lagano izlupati čekićem za meso kako bi postale tanje. Posolite i pobiberite ih sa svake strane.

Zagrejte mast ili svinjsku mast u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe s obe strane. Izvadite ih iz tave i stavite na stranu.

U istoj tavi dodajte iseckani luk i šampinjone te ih pržite dok ne omekšaju i dobiju zlatno smeđu boju.


Vratite šnicle u tavu, pa dodajte crno vino. Kuvajte nekoliko minuta dok se vino ne redukuje za polovinu.

U međuvremenu, razmutite brašno u pilećem temeljcu ili vodi kako biste napravili gustu smesu. Dodajte je u tavu sa šniclama i povrćem, te kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Poslužite šnicle prelivene sosom od luka i šampinjona, pospite svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji, kao što su pire krompir ili kuvani krompir.

Prijatno!


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR