Osim što štede vreme, imaćete upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljate sve sastojke u tiganj, a na kraju će lazanja imati ukus kao i „klasična“.
Ovaj recept je na svom Instagram profilu objavila influenserka Marija Mazalin, a mi vam ga prenosimo u nastavku.
Recept :
(maslinovo) ulje
1 veliki crni luk
2 čena belog luka
500g mlevenog mesa
400 ili 500g paradajz sosa po izboru (Basilico, može i Napoletana, salsa ili obična passata)
Zagrejte ulje, smanjite vatru i dinstajte sitno sekani luk desetak minuta, a 3 minuta pred kraj dodajte i usitnjeni beli luk
Dodajte mleveno meso i pecite ga 5-10min na laganoj do srednjoj vatri mešajući (smanjite vatru ako se lepi za tiganj pa duže pecite)
Umešajte paradajz sos i u istu teglu/pakovanje ulijte vodu i to sipajte u tiganj (400-500ml vode)
Poklopite, stavite na laganiju vatru (tako da stalno malo krčka) i kuvajte 10-15min; povremeno promešajte da se ne lepi za dno i ne gori
Skinite poklopac i sada neka se krčka sve dok većina tečnosti ne ispari, isto povremeno promešajte
Probajte testeninu i ako kojim slučajem nije kuvana, a nema više dovoljno tečnosti da se u njoj kuva – dodajte još oko 200ml vode i tako krčkajte dok se ne skuva
Dodajte mocarelu, poklopite na par minuta dok se ne otopi i promešajte