Glas Javnosti

RECEPT ZA LAZANJE : Ovakve još niste probali!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Osim što štede vreme, imaćete upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljate sve sastojke u tiganj, a na kraju će lazanja imati ukus kao i „klasična“.

Ovaj recept je na svom Instagram profilu objavila influenserka Marija Mazalin, a mi vam ga prenosimo u nastavku.

Recept : 

  • (maslinovo) ulje
  • 1 veliki crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 500g mlevenog mesa
  • 400 ili 500g paradajz sosa po izboru (Basilico, može i Napoletana, salsa ili obična passata)
  • lazanje (7-8 listova)
  • 100g mocarele


Priprema:

  1. Zagrejte ulje, smanjite vatru i dinstajte sitno sekani luk desetak minuta, a 3 minuta pred kraj dodajte i usitnjeni beli luk
  2. Dodajte mleveno meso i pecite ga 5-10min na laganoj do srednjoj vatri mešajući (smanjite vatru ako se lepi za tiganj pa duže pecite)
  3. Umešajte paradajz sos i u istu teglu/pakovanje ulijte vodu i to sipajte u tiganj (400-500ml vode)
  4. Poklopite, stavite na laganiju vatru (tako da stalno malo krčka) i kuvajte 10-15min; povremeno promešajte da se ne lepi za dno i ne gori
  5. Skinite poklopac i sada neka se krčka sve dok većina tečnosti ne ispari, isto povremeno promešajte
  6. Probajte testeninu i ako kojim slučajem nije kuvana, a nema više dovoljno tečnosti da se u njoj kuva – dodajte još oko 200ml vode i tako krčkajte dok se ne skuva
  7. Dodajte mocarelu, poklopite na par minuta dok se ne otopi i promešajte
Glas javnosti/CityMagazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR