Glas Javnosti

RECEPT ZA DOMAĆI BAGET : Za ljubitelje francuskog hleba poseban način pripreme

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pomoću ovog jednostavnog recepta naučite da pravite baget kao francuski pekari i uživajte u fenomenalnom ukusu.

  • Sastojci: 
  • 1,5 kašika suvog kvasca
  • 2 šolje tople vode
  • 1,5 kašičica soli
  • 4,5-5 šoljica brašna
  • 1 jaje


Priprema: 
U posudu sipajte kvasac i toplu vodu i promešajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte so i brašno. Umutite ili umesite glatko i malo lepljivo testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Podelite testo na 2 jednaka dela i razvucite u obliku pravougaonika, pa urolajte i stavite na pleh. Pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Zasecite hleb na nekoliko mesta, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35-40 minuta. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR