Glas Javnosti

RECEPT SAVRŠENE PILETINE : Obrok koji će obožavati cela porodica

Hrana
Autor: Glas javnosti

Piletina se kuva u kremastom sosu od luka i savršeno je mekana, a pirinač spremite sa povrćem. Izvrstan predlog za ručak koji će se dopasti i najvećim probirljivcima.

  • Sastojci:
  • 3 pileća filea 
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 2 kašike paradajz paste
  • 160 ml tople vode
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 1 veza mirođije 
  • Za pirinač: 
  • 1 šolja pirinča
  • 360 ml vode
  • 1 kašika putera
  • 1/2 crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 šolja kukuruza iz konzerve


Priprema:

Meso isceite na kockice, pa ga posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Zatim prelijte maslinovim uljem (2 kašike) i sve dobro promešajte. Isecite obe vrste crnog luka na rebaraca, pa propržite u nauljenom tiganju. Kada malo omekša dodajte paradajz pastu i vodu, pa posolite. Dinstajte još 2-3 minuta. U drugom tiganju propržite meso, a ga dodajte u sos. Promešajte i sipajte pavlaku za kuvanje, pa krčkajte još 10-15 minuta. Pospite seckanom mirođijom. U šerpi istopite puter, pa dodajte pirinač i posolite. Sipajte vodu. Poklopite i kuvajte 10 minuta. U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i papriku. Kada omekša dodajte kukuruz i skuvani pirinač, pa promešajte. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR