Glas Javnosti

ČOKOLADNA TORTA SA JAGODAMA KOJA BACA U NESVEST KOLIKO JE DOBRA : Recept koji je sve raspametio

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sve popularnije postaju torte koje se ne peku, ali one još uvek ne mogu da se mere sa ukusnim poslasticama koje se prave od kora i filova. Napravite preukusnu čokoladnu tortu sa jagodama koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

  • Sastojci:
  • Za biskvit: 
  • 100 g putera 
  • 1 kašika šećera 
  • 200 g kondnezovanog mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 100 ml mleka 
  • 50 g svežeg sira 
  • 1/2 kašike sirćeta 
  • 100 g brašna 
  • 30 g kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • Za ganaš: 
  • 200 g mlečne čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake
  • Još: 
  • 300 g jagoda  
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1/4 šolje šećera  
  • 1/2 šolje vode 
  • Za dekoraciju:
  • 100-150 g nutele 
  • jagode 

Priprema:
Penasto umutite puter sa šećerom, pa dodajte kondenzovano mleko i vanilu i sjedinite mikserom. U drugoj posudi pomešajte sir i sirće, pa dodajte u smesu sa puterom i dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno, kakao i sodu bikarbonu i dobro sjedinite sastojke. Sipajte ga u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko pola sata. Dok se kora peče otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom. Probušite rupe i ostavite da se stegne u frižideru pola sata. U jednoj posudi pomešajte seckane jagode sa šećerom u prahu i ostavite da odstoje, a u šerpi pomešajte vodu i šećer, pa kuvajte dok ne proključa. Kada se kora ohladi presecite je tako da dobijete 3 jednaka kruga. Stavite jednu koru na tacnu, pa premažite šećernom vodicom, a onda i ganašem, pa stavite jagode. Preko ide druga kora, premažite šećernom vodicom, premažite ganaš i onda stavite jagode. Preko ide treća kora, a onda premažite nutelom koju ste malo istopili i ukrasite jagodama. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR