Glas Javnosti

RECEPT KOJE SU BAKE JOŠ PRAVILE : Paradajz punjen pečurkama

Hrana
Autor: Glas javnosti

Paradajz je sastavni deo porodične trpeze bio tokom leta, ali idu malo hladniji dani i neophodno ga je skoristiti u kuhinji i na drugačiji način

Uz mešavina pečuraka i sira, punjeni paradajz je zaista dekadentan.

Sastojci :

  • 4 velika paradajza
  • so i biber po želji 
  • 500 g isečenih svežih pečuraka
  • 1/4 šolje putera
  • 2 kašike višenamenskog brašna
  • 1 šolja i po pavlake za kuvanje
  • 2 kašike mekih mrvica hleba
  • 3/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
  • 2/3 šolje narendanog kačkavalja


Priprema : 


Isecite paradajz na polovinu, izvadite i bacite pulpu, ostavljajući tanku ljusku.

Lagano pospite solju i preokrenite na papirne ubruse da se ocede 15 minuta.

U velikom tiganju propržite pečurke na puteru dok većina tečnosti ne ispari, oko pet minuta.

Pospite brašnom i dodajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko dva minuta. Skloniti sa vatre.

Umešajte hlebne mrvice, peršun i trećinu šolje sira.

Sipajte po kašiku smese u "šolje" od paradajza i kada ih napunite, pospite preostalim sirom i stavite u podmazanu vatroslatnu posudu.

Pecite nepokriveno na 200 C° dok se sir ne otopi, otprilike oko 10 minuta piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR