Uz mešavina pečuraka i sira, punjeni paradajz je zaista dekadentan.
Sastojci :
Priprema :
Isecite paradajz na polovinu, izvadite i bacite pulpu, ostavljajući tanku ljusku.
Lagano pospite solju i preokrenite na papirne ubruse da se ocede 15 minuta.
U velikom tiganju propržite pečurke na puteru dok većina tečnosti ne ispari, oko pet minuta.
Pospite brašnom i dodajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko dva minuta. Skloniti sa vatre.
Umešajte hlebne mrvice, peršun i trećinu šolje sira.
Sipajte po kašiku smese u "šolje" od paradajza i kada ih napunite, pospite preostalim sirom i stavite u podmazanu vatroslatnu posudu.
Pecite nepokriveno na 200 C° dok se sir ne otopi, otprilike oko 10 minuta piše Telegraf