Priprema:
Isecite povrće (tikvice, patlidžan i paradajz) na baš tanke kolutove. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa propržite sitno secakn crni luk, a kada on omekša dodajte i mleveni beli, a onda i sitno seckane paprike. Kada povrće omekša, posolite i pobiberite, pa dodajte paradajz sos (može i seckani pelat). Promešajte, pa sklonite sa šporeta i dodajte seckani bosiljak. U tiganju gde je sos ređajte u krug naizmenično kolutove povrća dok ne popunite sve. Ponovo posolite i pobiberite. U posudi pomešajte seckani bosiljak, mleveni beli luk, seckani peršun, timijan, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte preko povrća, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta, a zatim skinite foliju i pecite još 20 minuta.
Glas javnosti/M01S