Glas Javnosti

RECEPT SA PUNJENOM TELETINOM : Ovakav specijalitet morate da probate

Hrana
Autor: Glas javnosti

Šnicla Cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso.

  • Sastojci: 
  • 4 tanke šnicle telećeg mesa
  • 120 g praške šunke 
  • tvrdi sir po izboru 
  • 3 jajeta
  • 120 g prezli
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli


Priprema: 

Šnicle treba da su tanke i bez masnoće. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite. 

Glas javnsoti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR