Sastojci:
120 g mekog maslaca
– 200 g šećera
– 1 aroma vanile
– 1 pomorandža
– 30 ml soka od pomorandže
– 4 jaja
– 240 g mlevenih badema
– 300 g svežeg sira (krem sir)
I još…
– 100 g listova badema
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pripremite okrugli kalup obložen papirom za pečenje prečnika 26 centimetara. Izmerite i pripremite sve sastojke.
Odvojite žumanca od belanaca. Prvo umutite belanca sa 60 g šećera u čvrst sneg i ostavite sa strane.
Sada umutite puter i drugi šećer dok se sav šećer ne istopi, pa dodajte jedno po jedno žumanca, aromu vanile, sir i bademe i kratko mešajte na najmanjoj brzini.
Isključite mikser, pa dodajte čvrst sneg od belanaca i mešajte špatulom. Sipajte testo u kalup i preko njega rasporedite listiće badema.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Ohlađeno posuti šećerom u prahu, prenosi N01S.
Prijatno!