Glas Javnosti

MRAMORNI KOLAČ MEKAN DA SE TOPI U USTIMA : Kako da domaćice dobiju savršene šare, evo recepta

Hrana
Autor: Glas javnosti

Testo sa ukusom vanile i čokolade se stapa u jednu poslasticu, a toliko je mekan da se topi u ustima. Kako bi ovaj kolač bio još ukusniji, prelijete čokoladnom glazurom.

  • Sastojci: 
  • 5 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 14 kašika brašna
  • 14 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakaoa
  • Za čokoladnu glazuru: 
  • 100 g čokolade 
  • 80 ml slatke pavlake 


Priprema: 

Odvojite belanca i žumanca, pa žumanca penasto umutite sa šećerom. Postepeno sipajte i mleko, pa nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite. Umutite belanca u čvrst šne i dodajte u žumanca, pa lagano sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kakao i promešajte. Tepsiju nauljite i sipajte prvo svetliju smesu, a onda i tamniju. Malo promešajte da se napravi šara, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Dok se peče napravite čokoladnu glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko kolača i secite.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR