Glas Javnosti

PRIPREMIĆETE GA VRLO LAKO: Ovo je stari doručak koji obožavaju sve generacije

Hrana
Autor: Glas javnosti

Brzo i lako se priprema, a mleko, sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta ili ajvar su mu savršeni dodaci

Palenta je savršen obrok za doručak, jer je lagana, daje vam snagu i osećaj sitosti za naporan ostatak dana. Iako je nekada često bila na trpezama, sada je pomalo zaboravljena, ali nikad nije kasno da je ponovo uvrstite u vaš jelovnik.

Predstavlja jednu vrlo zdravu namirnicu koja se pravi od kukuruznog griza, a vodi poreklo iz Italije. Možete je pronaći u kesicama i raznim pakovanjima, a priprema se na bezbroj načina.

Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno, jer čisti creva i ubrzava metabolizam, a potpuno je nepotrebno da vam govorimo koliko je zdraviji izbor od pekare. Pored toga, za pripremu vam je potrebno svega 5 minuta.

Za jednu porciju stavite 2 dl vode da proključa, stavite kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kad voda provri, sklonite sa ringle i dodajte dve i po kašike palente. Mešajte na nižoj temperaturi dva do tri minuta.

Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta, ajvar, a možete da je prelijte i sa toplim mlekom.



Glas javnosti / O10S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR