Glas Javnosti

PRIPREMA SE NOĆ PRED PRAZNIK! Ruski tradicionalni kolač koji vole sve generacije

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovaj ruski tradicionalni kolač za Uskrs je kombinacija savršenog testa, suog vića i finih preliva po vašoj želji.

Možda vas podseća na božićni kolač sa suvim voće, ali se testo priprema potpuno drugačije.

Oko njega možete poređati ofarbana jaja i staviti ga u središte trpeze - učiniće praznike slatkim i magičnim. Ovaj kolač vole sve generacije, a priprema se noć pred praznik,piše Sensa.

Recept za kulič

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1,5 šolja mleka
  • 6 jaja
  • 300 g putera
  • 2 šolje šećera
  • 50 g kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 150 g suvog grožđa
  • 150 g kandiranog voća
  • 50 g seckanih badema
  • 3 kesice vanilin šećera

Priprema:

Zegrejte mleko, ali ne da proključa, pa u njega stavite kvasac da se istopi. Ostavite da odstoji oko ‚10 minuta, pa kad uskisne pomešajte sa četiri šolje brašna, a u testo dodajte rastopljeni puter, penasto umućena žumanca sa šećerom i šne od belanaca i
so.

Sve dobro mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dobijenu grudvu testa premažite puterom sa svih starna. Prekrijte i ostavite tokom noći u frižideru. Ujutro premesite testo sa ostatkom brašna, ostavite ga da odstoji još 30 minuta, pa dodajte u testo suvo grožđe, kandirano voće i bademe. Testo stavite u kalup podmazan puterom i posut prezlama, pa ga ostavite da nadođe još oko sat vremena. Premažite kolač žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Povremeno proverite da li je gotov - možete čačkalicom proveriti da li je iznutra pečeno.

Po želji, možete ga preliti čokoladnom ili bvelom glazurom, čokoladnim mrvicama, poređati voće ili sipati sirup od karamela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR