Ukusni, sočni kolač mogu da spreme i potpuni početnici! Ne propustite ni savete profesionalnih poslastičara za pečenje kolača i torti
Sastojci:
350 grama brašna
250 grama šećera
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
230 grama maslaca na sobnoj temperaturi
Kašičica ekstrakta vanile
240 mililitara mleka
80 grama kisele pavlake
3 jaja
Konzerva ananasa, ili sveži ananas
400 mililitara pavlake za šlag
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte nekoliko kolutova ananasa za ukrašavanje, ostatak isecite na kocke. Prosejte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, dobro sjedinite pa umutite s puterom i polovinom količine mleka. Mikserom mutite mešavinu par minuta pa dodajte ostatak mleka, pavlaku i jaja. Testu dodajte ananas isečen na kocke, pa preručite u dublji pleh i pecite oko 30 minuta prenosi Mondo
Ohladite pečeni kolač, pa umutite šlag i ravnomerno ga premažite po površini. Ukrasite ananasom i poslužite.