Glas Javnosti

POSTANITE EKSPERT ZA UKUSNA JELA: Evo koji začini se najbolje kombinuju uz RIBU, MESO, KROMPIR..

Hrana
Autor: Glas javnosti

Svi znaju da su sveži začini daleko bolji i zdraviji od suvih. Ali, tokom zime nemamo mnogo izbora, "posuđeni" smo na kupovne travke... Sigurno postoje začini koji uvek dodajte skoro svim jelima, i ne razmišljajući da kombinovanjem određenih biljaka možete da postignete zaista jedinstveni ukus?

Postoje začini koji mnogo bolje idu uz određenu hranu od drugih, a evo i koji...

PILETINA

Suvo bilje i začini: majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran, žalfija, čili prah

Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, peršun, majoran, žalfija

Ostalo: limun, beli luk, soja sos, belo vino, pesto sos, đumbir

RIBA

Suvo bilje i začini: korijander, čili

Sveže bilje: estragon, krbuljica, majoran, vlasac, mirođija, peršun

Ostalo: limun, senf, đumbir, pesto sos, soja sos

Foto: Pixabay

SVINJETINA

Suvo bilje i začini: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: senf, beli luk

GOVEDINA

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: crveno vino, beli luk

JAGNJETINA

Suvo bilje i začini: cimet, harisa

Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica, peršun, menta

Ostalo: beli luk

PEČENO ILI KUVANO POVRĆE

Suvo bilje i začini: majčina dušica, origano, ruzmarin, majoran, čili

Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, origano, majoran, mirođija

Ostalo: limun, maslinovo ulje, puter, pesto sos

Foto: Pixabay

KROMPIR

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: ruzmarin, peršun, majčina dušica

Ostalo: maslinovo ulje, puter, pesto sos

(Glas javnosti/Mondo.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR