Glas Javnosti

POSNI RUČAK SA TIKVICAMA : Brzi recept po vašem ukusu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Tikvica je povrće koje se zbog neutralnog ukusa savršeno uklapa u razna jela, te je domaćice spremaju na bezbroj načina

Sastojci : 

  • 6 tikvica
  • 6 kašika pirinča
  • 400 g šampinjona
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 veća glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • začinsko bilje po želji


Priprema : 


Tikvice operite, isecite im vrh i prepolovite. Izvadite sredinu i nemojte je bacati.

Luk i šampinjone sitno iseckajte.

U zagrejan tiganj sipajte malo vode, pa dodajte pirinač, luk, šampinjone, sredinu tikvica i sve posolite i pobiberite.

Sve dinstajte oko 10 minuta i na kraju dodajte sok od paradajza.

Unutrašnjost tikvica punite filom i na vrh stavite seckano začinsko bilje.

Tikvice stavite u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pecite ih na 200 stepeni 20 minuta.

Kada su gotove, pospite ih rendanim posnim kačkavaljem piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR