Recept je jednostavan za pripremu, a u zavisnosti od toga da li članovi porodice vole pikantniji ili blaži ukus zavisi i izbor i količina začina koje ćete upotrebiti.
Sastojci :
Priprema :
Komadiće soje prelijte vrelom vodom u koju ste sipali kašiku suvog biljnog začina i ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih ocedite i stavite sa strane.
U posudu za kuvanje gulaša sipajte ulje, dodajte oljušten i iseckan crni luk i praziluk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte očišćenu i izrendanu šargarepu i očišćen i iseckan beli luk, dinstajte još dva-tri minuta, pa spustite komadiće soje; prelijte ih pasiranim paradajzom, dodajte malo vode i kuvajte oko 40 minuta.
Ukoliko je potrebno, dolivajte vodu - komadići soje nijednog trenutka ne smeju da ostanu bez tečnosti, jer neće biti ukusni.
Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte začinsku papriku, so, još jednu kašiku biljnog začina i tucanu ljutu papriku ukoliko volite pikantniji gulaš piše Telegraf
Poslužite uz bareni krompir ili krompir pečen u rerni, pirinač ili testeninu i sezonsku salatu.