Glas Javnosti

Predlog za posni ručak: Paprike punjene bukovačom

Hrana
Autor: Glas javnosti

U toku je Božićni post. Važi za jedan od blažić, što znači da je moguće praviti jela uz korišćenje ulja, a često i ribe.

Da ne biste post proveli na slatkišima i pekarskim proizvodima, predlažemo vam fenomenalan recepta za posni ručak.

Sastojci:

300 g pirinča

300 g bukovače

1 praziluk

 so, biber, bosiljak

8 paprika

300ml sosa od paradajza, malo vode

Priprema:

Praziluk i bukovaču sitno iseckajte pa je pomešajte sa opranim pirinčem, sve začinite biberom i sa soli pa napunite paprike sa tom smesom. Možete da koristite i suve paprike s tim što će vam biti potrebno više od 8 komada.

Punjene paprike posložite u dublju šerpu pa nalijte paradajz sos i malo vode po njima. Šerpu možete da stavite na ringlu pa da paprike kuvate nekih sat vremena. Isto možete da je prekrijete folijom pa sve zapečete u rerni nekih sat i po. 

Umesto bukovače možete koristiti i šampinjone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR