Glas Javnosti

POSNI REZANCI sa Hilandara su NEVEROVATNO UKUSNI, tope se u ustima

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako ste na Vaskršnjem postu, sigurni smo da ste u potrazi za ukusnim, a jednostavim posnim receptima kako za slane obroke, tako i za slatkiše.

Ovog puta donosimo vam jedan poseban recept za posnu pastu u kojoj uživaju i monasi na Hilandaru.


Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, piše Blic.

Potrebni sastojci:

testenina po želji (špagete, rezanci, makarone, taljatele...)
maslinovo ulje
tahini pasta
prezle ili sitno izmrvljen hleb


Priprema:
Testeninu skuvajte na način na koji to i inače radite. Nakon što je procedite prelijte je maslinovim uljem po želi i mrvicama hleba, a pre serviranja pomešajte testeninu sa tahini pastom - to će joj dati boju, ali i ukus.

Ovako pripremljenu testeninu možete začini dodatno biberom i limunovim sokom, ili dodati povrće po želji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR