Ukoliko ne volite da eksperimentišete, uvek slatkoću možete da pojačate glazurom ili jednostavnim posipanjem šećera u prahu.
Zagrejte rernu na 250 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Kombinujte mleko od badema, sirće i vanilu zajedno da napravite mlaćenicu. Ostavite sa strane.
U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i so. Umutite zajedno.
U brašno dodajte hladan margarin narezan na kockice i izgnječite viljuškom dok se ne izmrvi.
Dodajte suvo grožđe i promešajte.
Sipajte mešavinu mlaćenice i mešajte dok se ne formira mekano, čupavo testo piše Telegraf
Lagano pobrašnite površinu i stavite testo na vrh. Premesite testo dok se ne sjedini.
Koristeći oklagiju, razvaljajte testo u pravougaonik debljine jednog centimetra. Modlom izrežite okrugle pogačice i stavite na ih pripremljeni pleh, a potom ostavite u zamrzivaču 15 minuta.
Izvadite pogačice iz zamrzivača i premažite ih otopljenim margarinom.
Stavite u rernu i pecite od 15 do 18 minuta ili dok ne porumene.
Kada ih izvadite iz rerne, prema želji, možete da ih pospete šećerom u prahu.