Glas Javnosti

POSLASTICA ZA LJUBITELJE POGAČICA : Recept koji obara sa nogu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mekani biskvit ima ukus sličan manje slatkom keksu zahvaljujući grožđicama koje slade, ali ako ste ljubitelj imalo egzotičnijeg ukusa, mogu da posluže i kao zamena za hleb za sendvič sa slanom šunkom, jer su, ispostavilo se, odlična kombinacija.

Ukoliko ne volite da eksperimentišete, uvek slatkoću možete da pojačate glazurom ili jednostavnim posipanjem šećera u prahu.

Sastojci:

  • 1, 5 šoljica bademovog mleka
  • 1, 5 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica vanile
  • 4 šoljice višenamenskog brašna
  • ¼ šolje šećera
  • 1,5 kašika praška za pecivo
  • 2 kašičice cimeta
  • 1, 5 kašičica soli
  • 1 šolja margarina, iseckanog na kockice, hladan
  • ½ šolje suvog grožđa
  • ¼ šolje margarina, otopljenog
  • šećera u prahu, opciono za posip 


Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Kombinujte mleko od badema,  sirće i vanilu zajedno da napravite mlaćenicu. Ostavite sa strane.

U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i so. Umutite zajedno.

U brašno dodajte hladan margarin narezan na kockice i izgnječite viljuškom dok se ne izmrvi.

Dodajte suvo grožđe i promešajte.

Sipajte mešavinu mlaćenice i mešajte dok se ne formira mekano, čupavo testo piše Telegraf

Lagano pobrašnite površinu i stavite testo na vrh. Premesite testo dok se ne sjedini.

Koristeći oklagiju, razvaljajte testo u pravougaonik debljine jednog centimetra.  Modlom izrežite okrugle pogačice i stavite na ih pripremljeni pleh, a potom ostavite u zamrzivaču 15 minuta.

Izvadite pogačice iz zamrzivača i premažite ih otopljenim margarinom.

Stavite u rernu i pecite od 15 do 18 minuta ili dok ne porumene.

Kada ih izvadite iz rerne, prema želji, možete da ih pospete šećerom u prahu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR