Sastojci:
180 g keksa;
110 g putera ;
1,5 kesica želatina u granulama;
1 šolja izgnječene banane;
1/3 šolje soka od pomorandže;
300 g krem-sira;
3 kašike šolje šećera;
3 žumanca;
1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Sameljite keks, pa pomešajte ga sa istopljenim puterom. Pleh postavite papirom za pečenje i na to izlijte smesu, oblikujte je tako da ima stranice, stavite je u frižider da se hladi.Stavite 1/3 šolje vode u malu posudu i u nju stavite želatin.
U šerpu stavite banane i sok od pomorandže.Kuvajte oko 5 minuta, a zatim sklonite sa strane da se hladi.Krem-sir, žumanca i šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok smesa ne bude glatka. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Sve to stavite sa strane.
Želatin sipajte u toplu smesu sa bananom i sokom i dobro promešajte. Zatim, polako uz mešenje stavljajte smesu sa krem-sirom, pa dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se potpuno ne sjedine. Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite da se ohladi i to najmanje dva sata.