Glas Javnosti

Po receptu najboljih srpskih domaćica: Ajvar od crvenih cepkanih paprika

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sezona crvenih paprika je u punom jeku, tako da je idealno vreme da napravite cepkani ajvar, u čijem fenomenalnom ukusu ćete uživati tokom cele zime. Donosimo vam proveren recept od iskusnih domaćica!

Potrebni sastojci:
10 kg crvenih paprika
250 ml ulja
3 kašike šećera
100 ml alkoholnog sirćeta
soli po ukusu
2 glavice belog luka (po želji)


Način pripreme:

Paprike ispeći, potom oguliti koru sa njih i očistiti ih od semenki. Zatim ih ostaviti da se dobro ocede. Nakon toga ih ručno iscepkajte ili iseckajte na veće komade.


Tako iseckane paprike staviti u lonac sa širokim dnom na šporet. U njih dodati prethodno zagrejano ulje, sirće, sećer i so, pa sve dobro sjediniti. Po ukusu možete dodati i iseckan beli luk na listiće.


Ajvar je gotov kada mešanjem varjačom vidimo dno šerpe.

Sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Uvijte ih u nešto toplo (ćebad, jakne) i ostavite ih da se ohlade, najbolje 24h. Ajvar čuvati na suvom i hladnom mestu.

Glas javnosti/A03S



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR