Glas Javnosti

Pečeni krompir iz MIKROTALASNE - hrskav i ukusan

Hrana
Autor: Glas javnosti

Prste da poližete...

Za pečenje krompira u mikrotalasnoj, koje traje samo desetak minuta, postoji jednostavan recept za savršen rezultat.

Mikrotalasna pečnica brzo omekšava krompir iznutra, dok je spolja mekši nego pri klasičnom pečenju u rerni. Da biste dobili hrskavu koricu, potrebno je samo da, nakon pečenja u mikrotalasnoj, krompir premažete maslinovim uljem, posolite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200–220 °C na oko 10 minuta. To će rezultirati hrskavom koricom kao da je krompir pečen u rerni tokom celog procesa.

Vreme pečenja u mikrotalasnoj zavisi od snage uređaja i veličine krompira.


Za mikrotalasnu od 1000 W, srednje veliki krompir je gotov za 10 minuta, dok slabiji uređaji (800 W) zahtevaju oko 12-13 minuta.

Ako pečete više krompira, rasporedite ih ravnomerno u mikrotalasnoj i dodajte po minut vremena za svaki dodatni krompir.

Glas javnosti/ A03S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR