Glas Javnosti

OVO NIJE OBIČAN PASULJ: Prizrenski prebranac je hrana za DUŠU i TELO, a priprema NIKAD LAKŠA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Vreme je posta, pa često nije lako smisliti šta skuvati. Ako volite pasulj, pripremite prizrenski prebranac koji je još ukusniji od običnog.

Za pripremu prizrenskog prebranca vam je potrebno 500 grama belog pasulja (najbolje je koristiti tetovac), 3 čena belog luka i 3-4 glavice crnog, mleveni i biber u zrnu, 1 kašika suvog začina i isto toliko slatke crvene paprike, ulje, so i peršun.

Pasulj najpre potopite preko noći da nabubri. Sutradan ga skuvajte sa nekoliko zrna bibera. Na vrelom ulju izdinstajte sitno seckani crni i beli luk dok ne postane staklast, pa ga pomešajte sa kuvanim pasuljem. Začinite mlevenim biberom, suvim biljnim začinom, potom dodajte so, slatku alevu papriku i peršun, preručite u sud za pečenje, nalijte malo vodom i stavite u rernu da se zapeče, preporučuje najzena.rs.

U Prizrenu se praktikuje da se u posebnu činijicu iseče beli luk i pomeša sa sirćetom i uljem. Preliv zalijte preko prebranca i uživajte.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR