Sastojci:
– 500 g svežeg lisnatog testa
– 200 g kačkavalja
– 1 jaje i 1 kašika mleka za premazivanje
– ajvar
Priprema:
Kupovno sveže lisnato testo najčešće je već razvaljano, pa ga samo morate izvaditi iz pakovanja.
Zatim ga izbodite čačkalicom. Premažite ga ajvarom, na njega složite šnite sira ili ga narendajte. Na kraju pažljivo zarolajte testo.
Oštrim nožem prethodno umočenim u brašno secite testo na kolutove debljine dva do tri centimetra.
Složite u pleh obložen papirom za pečenje i pazite da ostavite razmaka između njih jer će se testo da naraste tokom pečenja, piše N1.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dobro razmutite jaje i kašiku mleka, pa s tim premažite pužiće.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite između 10 i 15 minuta, sve dok pužići ne poprime zlatnožutu boju.
Prijatno!
3 sata