Glas Javnosti

OVAJ RECEPT ZA GAMBORE MORATE DA PROBATE: Idealan je za one koji poste!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Recepti za gambore nije nešto što ćete lako naći bar ne na mnogo načina u Srbiji iz prostog razloga jer su Gambori tradicionalno hrana morskih krajeva.

Ipak, oni koji su probali gambore znaju koliko mogu da budu ukusni pa mnogi od njih žele da ih spremaju u svojoj režiji i žele da nađu pravi recept. Zemlja iz koje dolaze neka od najukusnijih jela sa gamborima je Španija, a recept za pržene gambore sa belim lukom mnoge je oborio sa nogu.

Gambori sa belim lukom mogu biti zanimljiva alternativa ribi tokom posta.

Budući da kod nas gambore uglavnom možete naći zaleđene, ne zaboravite da ih odledite na vreme (2-3 sata pre spremanja), i osušite da ne bi prskali u dodiru sa uljem. Gambori treba da budu očišćeni, tj. da nemaju ljusku.

Recept

Potrebno je (za 2 osobe)

300g očišćenih gambora
3 čena belog luka
1 sušena, po želji ljuta paprika
2 ravne kašičice aleve paprike
maslinovo ulje (da pokrije dno)
prstohvat soli

Iseckajte beli luk na kolutove, sipajte u zagrejano ulje. Kada beli luk krene da poprima zlatnu boju,  dodajte alevu papriku i promešajte, zatim dodajte gambore, pržite na jačoj vatri 3-5 minuta.

U Španiji se najčešće prže u glinenoj posudi u srednje-dubokom ulju, stavljaju samo sušenu papriku, kao u sledećem snimku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR