Glas Javnosti

NAUČITE DA JE SPREMATE VRHUNSKI: Tajna hrskave slanine u tiganju, rerni i mikrotalasnoj

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za gurmane nema ništa lepše od hrskave slanine, koja je savršen dodatak u salatama, sendvičima, ali i kao prilog uz jaja ili neko drugo jelo. Kuvari kažu da nije svejedno kako je pripremate i da svaki način traži poštovanje određenih koraka.

U tiganju - Rasporedite kriške slanine po tiganju, stavite ga na šporet, pa tek onda povećajte temperaturu do srednje ka nižoj. Uskoro slanina počinje da pušta mast. Kad počne da cvrči, uzmite hvataljku i prevrnite slaninu kako bi se jednako ispekla i na drugoj strani. Slobodno nekoliko puta prevrnite svaki komad kako bi postala hrskava. Kad je slanina gotova, stavite je na papirni ubrus kako biste se oslobodili viška masti. Za nežniju teksturu i manje prskanja, možete dodati malo vode u tiganj, piše portal Ekapija.

U rerni - Ovaj način je lak, nema potrebe da pazite ni da prevrćete, sve što treba da uradite je da zagrejete rernu na 200 stepeni, slaninu rasporedite na aluminijumsku foliju i nakon pola sata dobićete slaninu sa zlatnom, hrskavom koricom. Jedino o čemu treba da vodite računa je da lepo poređate slaninu, bez pretrpavanja, da bi se svako parče lepo ispeklo.
U mikrotalasnoj
 - Odličan metod kad vam je potrebno samo nekoliko komada za sendvič ili salatu je da slaninu zapečete u mikrotalasnoj. U tanjir stavite nekoliko slojeva papirnog ubrusa, barem četiri, rasporedite slaninu i prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Na visokoj temperaturi zagrevajte minut, proverite slaninu i ako je potrebno, uključite mikrotalasnu na još pola minuta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR