Glas Javnosti

Napravite domaći namaz od plavog patlidžana

Hrana
Autor: Glas javnosti/Agroinfo.rs

Plavi patlidžan je glavni junak našeg današnjeg domaćeg namaza. U kombinaciji sa belim lukom i maslinovim uljem, ovaj namaz od plavog patlidžana predstavlja pravi mediteranski biser.

 Sastojci
– 1 crni luk
– 1 čen belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja

– 1 štap stabljike celera
– 1 manji plavi patlidžan
– 5 kašika pelata
– malo svežeg peršuna
– so i biber (po ukusu)

Uputstvo za pripremu
1. Iseckajte patlidžan, posolite i ostavite da odstoji.
2. U tiganju propržite sitno seckani beli i crni luk.
3. Dodajte iseckani celer i nastavite sa dinstanjem još 10 minuta.
4. Na kraju umešajte patlidžan (opran od soli) i pelat i krčkajte uz povremeno mešanje dok većina vode ne ispari.
5. Smesu prohladite, pa umutite štapnim mikserom.
6. Dodajte peršun, so i biber po ukusu.
7. Stavite namaz od plavog patlidžana u teglicu i čuvajte u frižideru

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR