Glas Javnosti

NAOBIČAN DORUČAK SA PIRINČEM I PARADAJZOM : Za ljubitelje laganijeg obroka!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Recept za jelo od pirinča i paradajzanije komplikovano za pripremu, a većinu sastojaka imate kod kuće. Sve što je potrebno jeste da skuvate pirinač, prodinstate i poređate preko pirinča šargarepu i luk, rasporedite paradajz i prelijete jajima sa pavlakom.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 đumbir oljušten
  • 1 slatka paprika
  • 1 čen belog luka
  • 6 jaja
  • 2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 paradajza


Pirinač
 operite, pa ubacite u ključalu vodu u kojoj ste dodali kašičicu soli. Smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. U tiganj sipajte i zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite iseckan crni luk. Iseckajte šargarepu, đumbir, papriku i usitnite beli luk, pa i njih dodajte u tiganj. Promešajte dobro, pa dinstajte još 10 minuta. Ubacite i pola kašičice soli i biber. U jaja dodajte polovinu kašičice soli, umutite, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Isecite sir na krupnije kriške. Podmažite vatrostalnu posudu, poređajte polovinu pirinča, preko njega smesu sa povrćem, poređajte kriške sira, pa dodajte drugu polovinu pirinča. Isecite paradajz na kolutove, pa poređajte preko pirinča i prelijte smesom sa jajima i pavlakom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR