Glas Javnosti

NAMIRNICE KOJE ĆE VAM UČINITI STOMAK RAVNIM : Recept koji daje ozbiljne rezultate

Hrana
Autor: Glas javnosti

Započnite dan sa hranljivim doručkom ukoliko želite da imate dovoljno energije za sve obaveze, i naravno, ukoliko je vaš trenutni cilj da smršate.

Registrovana nutricionistkinja i konsultant za ishranu Lisa R. Jang otkrila je četiri namirnice koje garantuju početak dana na najzdraviji mogući način, a zahvaljujući svojim nutritivnim vrednostima dokazano deluju na ravan stomak i brzo sagorevanje masti, piše index.hr.

Bilo da volite maline, kupine, borovnice, jagode ili brusnice,nećete pogrešiti. Ukoliko, recimo, odaberete brusnice, zasigurno ste na pravom putu ka manjku k,ilograma a višku energije, jer ova, takozvana, superhrana sadrži mnogo antioksidanata zajedno sa antocijaninima koji imaju antiinflatorna svojstva.


Dodavanje svežih bobica u smutije ili ovsene pahuljice pametan je izbor jer takav obrok sadrži veoma malo kalorija. Samo jedna šoljica borovnica će vam pružiti gomilu dijetalnih vlakana i 25% preporučene dnevne vrednosti vitamina C, izveštava klinika Mejo. Pored toga, jedna cela šoljica ovog voća ima svega osamdeset kalorija.

Izuzetno bogate hranljivim materijama, sadrže omega-3 masne kiseline, kalcijum, magnezijum, mangan i rastvorljiva vlakna. Istraživanja su pokazala da je uključivanje rastvorljivih vlakana u vašu ishranu povezano sa značajnim gubitkom težine. Pored toga, čia semenka takođe sadrže veliku količinu proteina koji smanjuju osećaj gladi tokom dana.

Još jedna superhrana za doručak, puna hranljivih materija, prema rečima nutricionistkinje Jang, može se pripremiti na mnogo različitih načina. Jaja su bogata hranljivim materijama i mineralima koji su izuzetno korisni za naše zdravlje, takođe, i jaja sadrže veliku količinu proteina koji sagorevaju masti.

Avokado važi za zdravu hranu bogatu kalijumom, folnom kiselinom i vitaminima C i K, a nutricionistkinja tvrdi da je baš zbog toga idealan prvi obrok. Pored toga, avokado sadrži velike količine vlakana i nezasićenih masti, koje su korisne za zdravlje srca, a dobar je pomoćnik kada želimo da neko vreme ostanemo siti piše City Mgazine


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR