Zagrejte mleko (ili vodu) tek toliko da se smlači, pa skinite posudu sa ringle i deo zagrejane tečnosti sipajte u manju posudu.
Dodajte izmrvljen kvasac i šećer, kao i jednu kašiku brašna, pa sve razmutite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko će biti potrebno kvascu da se aktivira.
U posudu u kojoj se nalazi ostatak mleka ili vode dodajte aktivirani kvasac, kao i ostatak brašna, ulje i kašiku soli, pa umesite glatko testo. Ukoliko pravite mrsne kiflice, dodajte i dva jaja.
Posudu u kojoj ste mesili testo prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoji sat vremena. Količina testa bi za to vreme trebalo da se udvostruči.
Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo, premesite ga, podelite na osam loptica, a onda svaku lopticu razvucite pomoću oklagije i isecite na šest delova.
Formirajte kiflice, premažite ih umućenim jajetom (ako pravite mrsnu verziju), odnosno običnom vodom (ako pravite posne kiflice), pospite ih susamom i solju, ostavite da narastu još pola sata, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene piše Telegraf