Glas Javnosti

NAJBOLJI RECEPT ZA PREBRANAC: Spremite brzo i lako jelo koje će oduševiti sve

Hrana
Autor: Glas javnosti

Počela je sezona posta i posnih slava, a to se teško može zamislito bez pasulja na trpezi.

Bilo da je reč o slavi, veselju, porodična okupljanja ili ručak u toku nedelje, pasulj je nezamenljiva namirnica u našem jelovniku i kuhinji.

Još kad je u pitanju prebranac, mnogi ne mogu da mu odole, a uz ovaj recept sigurno ćete tražiti kutlaču više.

Potrebno je:

500 gr krupnog pasulja

500 gr crnog luka

1 glavica beloga luka

lovorov list

zrno bibera

250 ml. ulja

suva začinska paprika

tucana ljuta paprika

1 suva paprika

Priprema:

Foto: Pixabay

Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne (može i preko noći) zatim i kuvati 3-4 min.

Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu.

Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera i lovorov list.

Kuvati pasulj da se skuva ali ne sasvim. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo. Luk iseći na rezance sipati ulje i dinstati na laganog vatri oko 10 minuta.

Dodati začinsku i tucanu papriku, mleveni biber, so. Sve dobro izmešati.

Na dno sipati malo ulja iz šerpe gde je luk, pa staviti nekoliko kašika kuvanog pasulja.

Odozgo rasporediti pržen luk crni, pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 minuta da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

Uživajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR